CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Onsdag 1/10 och omläggning av buss i Torslanda

Godkväll bloggen!

Ja då var det äntligen oktober, älskar denna månad, nej det är inte för att jag fyller år, det är för att jag gillar hösten. Jag tycker det är så mysigt och härligt att se hur löven på träden ändrar färg, man kan ha tänt mysbelysning inne, och man kan gå runt i goa mysiga tröjor utan att bli alltför varm. Älskar hösten!

Ja och nu är det då endast 13 dagar kvar tills jag fyller år. Jag fick frågan av mamma igår vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Jag kunde bara komma på en sak, en prenumeration på tidningen Skriva, sedan sa jag i och för sig att jag även önskade mig någon tjock go klänning eller kjol, men det tror jag inte att hon kommer att kunna köpa utan att jag är med, det är svårt att köpa kläder till mig, jag måste nästan alltid prova.

Sedan har jag sagt till Nea att jag önskar mig ett par väldigt goa och mysiga duntofflor. De jag har är väldigt söndriga nu och de värmer inte alls lika mycket längre, så nya sådana skulle inte skada. Ja det är typ det enda jag har kommit på som jag har sagt till mamma och Nea.


Idag har vi haft en ganska lugn dag på jobbet, har fått städat en hel del bara, lite halvsegt men sådant som också måste göras. På fredag kommer chefen tillbaka från sin semester också =)


Just det ja, från och med idag går inte röd express från maxi längre, utan närmsta hållplats är då ett nytt läge på det nya resecentret. Så imorse var det väldigt rörigt nere på torget. Det var massa folk som stod och väntade på röd som möttes av texten på tavlan att röd inte går från den hållplatsen längre, utan att den närmsta är resecentret. Visst, det tar typ knappt 10 min att gå till resecentret från maxi, men när det regnar ute, och längre fram när det blir kallt ute och snö och is på gatorna, då kommer det nog inte att vara jätteroligt att gå den vägen. Måste också tillägga att den nya hållplatsen för röd på resecentret ligger inte i anslutning till den nya vänthallen, utan en bra bit ifrån. Detta påverkar inte mig då jag alltid åker 24an på morgonen och den går fortfarande från maxi, men det är väldigt många som bor i detta området som vi gör som alltid har tagit röd från torget. Jesper som alltid har tagit röd här nerifrån hade ju blivit informerad via mig (som har haft koll på FB) om att röd inte skulle stanna här nere längre, men det var alltför många som inte hade lyckats få del av den informationen. Västtrafik sätter nästan alltid upp lappar på hållplatsen om förändringar, men hur ofta läser man på de tavlorna egentligen när man åker från samma ställe varje dag, i princip aldrig. Det hade helt klart behövts komma ut bättre i tidningen, i alla fall i Torslanda tidningen, och även med bättre info på hemsidan.

Jesper ringde tydligen västtrafiks kundtjänst imorse för att bara fråga dem varför de har dragit in Amhults torg, MEN hon som Jesper fick prata med visste ingenting om detta, hon hade inget svar alls, det är illa ändå, borde inte folket i kundservice få veta förändringar i kollektivtrafiken som de jobbar hos? Men ja, jag har även sett att det idag har kommit in en hel del klagomål på västtrafiks FB ang just detta. Det blir bättre för vissa, men totalt värdelöst för flera andra. Västtrafik har verkligen lyckats med att röra till och göra om på helt fel sätt i kollektivtrafiken i Hela Torslanda, vill de inte att Torslandabor ska åka kollektivt? det verkar inte som det.. Det är även många som har klagat på det som har sagt att nu är det dags att ta bilen, och jag förstår dem, med den urusla kollektivtrafiken som vi har fått i Torslanda det senaste året..

Trots att jag inte påverkas så mycket av omläggningen alls, så känner jag ändå att jag önskar att jag hade kunnat cykla till jobbet. Hur ofta är liksom Röd och 24an i tid? Väldigt sällan. Nej, västtrafik kommer troligtvis alltid att vara värsttrafik.. Man kan ju hoppas att de tar åt sig av alla klagomål som har kommit in i dag ang röd och att de gör något åt det snarast, men det känns inte så troligt..


Nej nu börjar det på tv snart, 112 på liv och död.

Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen