CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Vilket skådespel!

God morgon bloggen!

Ja då var det måndag och idag har vi tänkt åka hem igen, vågar inte lämna fiskarna hemma så länge själva igen, hoppas alla lever den här gången.


Igår hade vi en väldigt lugn dag, vi kollade på film och var uppe en sväng på berget. Just när vi stod däruppe på berget så såg vi hur ett stort åskoväder var påväg mot oss. Det låg en del båtar långt därute samtidigt som jag såg hur det kom några blixtar. Men detta oväder drog aldrig över oss, det gick bara söder om oss, fast regnskuren klarade vi oss inte undan, herregud vad det regnade. Så strax innan regnet började gick vi ner och in till Jespers mamma. Vi såg blixtarna och hörde hur det mullrade, men vi klarade nog oss ganska bra ändå.


Senare på kvällen var det dags igen, men då var det verkligen ett riktigt skådespel. Vi satt i sängen och kollade på film när jag helt plötsligt fick syn på en stark blixt inöver stan. Vi ställde oss i fönstret och kollade lite innan vi gick upp till Jespers mamma igen och kollade på det därifrån (det är högre upp) Och herregud vilket skådespel, det blixtrade varannan sekund på flera ställen samtidigt, men bara inöver stan, vi klarade oss även då från ovädret, inte ens regnet kom hit. Vi såg hur den slog ner på flera ställen lite då och då, och sedan hur det verkligen lyste upp hela himlen. Så inöver stan var det rena åskovädret, utöver havet var det väldigt mörkt, men med en jättefin måne där det inte var molnigt, och rakt över oss var det stjärnklart, riktigt fräckt! =)

Efter en stund hade det avtagit en del så vi gick ner till oss igen, och då när jag stod i fönstret och kollade så såg jag ett väldigt tydligt stjärnfall, tror aldrig jag har sett det så tydligt innan, det var ocskå fräckt! =)


Ja tänk vad fräckt det kan vara med väder, jag älskar det! =)


Just det ja, efter första ovädret så gick Jesper och jag ner och kastade lite i hamnen. Jesper fick testa sitt nya kastspö. Dock var det alldeles för grunt där Jesper envist ville stå, så det blev många bottennapp och bara massa klödder och bös, så jag gav upp ganska snabbt, men Jesper som fiskade för första gången i sitt liv var glad över att få något på kroken... Hmm.. Efter en liten stund fick Jesper syn på en cykel som låg på bottnen. Så vi bestämde oss för att ge upp fiskandet, istället gick vi till deras båt och tog det ankaret och fiskade upp cykeln istället. Så något fick vi nu ikväll, dock ingen fisk, men vi gjorde i alla fall någon glad som fick tillbaka sin cykel =) Den kan inte ha legat där så länge för den såg helt okej ut faktiskt, lite småsaker på den bara som inte var helt ok.


 

En dålig bild, men den bästa Jesper lyckades få på bixtarna. 

Den jättefina månen 

Cykeln vi fiskade upp i hamnen, som sagt var, i helt okej skick.


Ne nu är det snart dags att gå upp ur sängen och äta frukost.


Ha en bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen