CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Donsö hamnfest 2014

Hejsan bloggen!

Vaknade upp till ett regnigt Donsö idag, lite småtråkigt, men regn behövs det nu.


Gårdagen var väldigt rolig och trevlig, dock var det Väldigt varmt så man var ganska trött. Men ja, det var lite marknad, loppis, vattentävlingar, magikern och komiken Stefan Odelberg var där, och så var det Allsång och en del annat, men det var det som vi var och kollade på.

På marknaden hittade vi inte direkt någonting, men däremot köpte vi lite saker på loppisen. Jag köpte mig en skrivbordslampa fast som vi ska ha när vi pusslar, Jesper köpte sig akvarellfärger, några pärlor, en liten bok med ordspråk tror jag det var, ja det var nog det. Det var väldigt mycket folk där, iaf på loppisen, fast loppisen var mycket mindre i år också än vad den har varit tidigare, så det var väldigt trångt där, allt var mer ihoptryckt. Så ja, denna dag var väldigt lyckad, och regnet bara drog förbi oss =) Middagen igår kväll blev på pizzerian nere i hamnen där vi samtidigt satt och kollade på när de städade och slog sönder de sakerna som inte blivit sålda på loppisen, det var mycket stolar och stora möbler. Lite bilder från dagen kommer här;

 

Loppisen precis innan den öppnade, och när den öppnade stormade folk bara. 

Vattentävlingen. Här är första momentet, åka linbana ner i vattnet. 

De andra momenten var simma till bryggan och ta sig upp, springa över "pallarna" som ligger på vattnet, simma sista lilla biten och ta sig upp på nästa brygga. När alla i laget hade gjort det här så skulle de paddla kanot. Det var väldigt roligt att se, några lag strandade med kanoten på pallarna som de sprang på, så ett av lagen fick ge sig medans ett annat som gjorde likadant lyckades ta sig loss.


 

När det var lite paus i tävlingen så fick vi se denna flyboard, det var lite fräckt, har faktiskt aldrig sett en sådan förut. Och i en av pauserna fick brandbilen som stod precis bakom oss utryckning också, och sedan kom amulanshelikoptern också, och efter ytterligare ca 30 min körde ambulansbåten ut ur hamnen med blåljus, undra vad som hade hänt..


 

Stefan Odelberg. Han var faktiskt väldigt rolig.
Ja det var lite bilder från igår.


Idag får vi se lite vad som händer. Till veckan som kommer hade vi ju tänkt att åka till Brevika en natt med Jespers mamma, men nu i början av veckan har de ju sagt skitväder, och senare i veckan är det troligtvis fullt där, så vi får se lite hur det blir med det. På tisdag firar ju älsklingen och jag fem år också, och då hade vi velat baka till det, så ja, vi får se lite vad som händer de två sista veckorna av semestern.


Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare! =)


//CarroEllen