CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Dagarna som varit (långt inlägg)

Godkväll bloggen!

Sitter nu hemma i soffan med älsklingen och har just ätit middag, pangasius med tomatpesto och ris, mums!


Ja dessa dagarna har jag ju haft fullt upp. Jag tar dag för dag.


Onsdag: Mamma och Nea hämtade mig på jobbet när jag slutade kl 15, då åkte vi till Ikea och åt middag, där köpte vi även lite andra småsaker. Väl hemma hos mamma och Nea så började vi greja. Vi fixade lite med maten, satte upp det nya parasollet som mamma hade köpt och fixade ordning. Nea och jag var även ute och plockade lite blommor, jag plockade blommor, jag!.. Det gör jag aldrig annars, jag avskyr det, tycker inte alls om det, men jag gjorde det. Så det blev flera fina buketter också utanför =)


Torsdag: Jag var så trött så jag vaknade strax före kl 9. Väl uppe så grejade vi lite och gick igenom maten och det lilla som var kvar att göra innan vi kunde äta på eftermiddagen.

Vid 12 tiden tog vi bussen in till stan. Vi gick en sväng i Nordstan och köpte blommor att hänga runt Neas hals, men herregud vad mycket folk det var, det hade inte vi räknat med, det blev väldigt bråttom upp till Trädgårdsföreningen sedan där de sprang ut, Jesper mötte vi upp i Nordstan också och de andra träffade vi på Trädgårdsföreningen.

När hon hade sprungit ut så såg hon oss ganska snabbt, och hon blev överlycklig för plakatet, just henens favoritkort som vi hade valt där hon står och hänger över ett räcke på lekstugan i Brevika och har massa jord runt munnen.

När hon gick på flaket så kom regnet, tur att de hade tak över det, dessvärre hade mamma och jag glömt parapyet hemma, men som tur var så hade vi ju regnskydd till plakatet så det blev regnskydd för oss.

Sedan regnade det hela vägen hem och även en stund efter att vi hade kommit hem.

Strax efter att folk hade börjat komma så blev det uppehåll så vi kunde lägga ut dynor och dukar så vi kunde sitta ute och äta vilket var väldigt bra =)

När alla hade ätit så var det dags för presentöppning, även då var det uppehåll så vi bar ut alla presenter. Nea blev överlycklig för alla presenter, men gladast för det hon fick av mamma och familjen Lorentsson, massa trädgårdsredskap =) Utav Jesper och mig fick hon stora vitvinsglas och sådana saker som man sätter på foten på glasen för att man ska veta vems som är vems, även de blev hon väldigt glad över då hon sa att hon hade önskat sig det, fast det hade inte jag en aning om utan det var en ren chansning, men det blev ju jättebra =)

Efter det var det tårtdags. Mamma och Nea hade bakat två cheesecakes, fast tyvärr så smälte den ena väldigt mycket och var bara mos av någon anledning. Sedan hade Malin bakat några småkakor, strasskakor som jag tyckte var väldigt goda, och som Jesper och jag fick med oss hem =)

Strax efter att vi hade ätit efterrätten så hörde vi hur det mullrade en bit bort och vi märkte att det blev väldigt mörkt på himlen, så vi reste oss och alla hjälptes åt att plocka in alla saker. Just när vi var klara så kom Spöregnet, det bara vräkte ner. Resten av kvällen tillbringades inne. Vid kvart i 11 var det bara Diana, Rico, Bosse och älsklingen kvar, och jag var verkligen jättetrött så Rico och jag gick och lade oss, dock somnade jag inte förrän betydligt senare.


Idag: Jag vaknade redan klockan 4 imorse, en hel timma innan klockan ringde, fast jag halvsov fram till 4:40 innan jag kände att det inte var någon idé att somna om. Vid 5:25 kom chefen och hämtade mig, så vi började med den stora beställningen vid 5:45. Vår tanke var väl att vi skulle vara klara någon gång mellan 8-9. När klockan var 8:15 så hade vi kommit lite mer än halvvägs och då hade Emelie kommit och Malin var tvungen att gå då hon skulle iväg. När vi nästan var klara med mackorna så märkte vi att tomaterna som vi hade preppat inte skulle räcka, så det fick vi ställa oss och göra. Vid halv 11 tiden, strax före så hade vi gjort klart alla mackor, städat av linen lite och packat alla platters i påsar och även fått in de i kylen, och jag kan säga att det fanns inte en enda liten plätt att stå på i kylen, den var knökfull. Så ja, det tog lite längre tid än vad vi hade räknat med, fast mer effektiva än vad vi vi var tror vi inte att man kan vara, vi jobbade på så snabbt vi kunde (vilket är ganska snabbt), så ja, nästa gång vi har en sådan stor beställning så är det inte jag som hjälper till, jag har gjort min gång nu...

När klockan var strax före halv 12 så var jag äntligen hemma (jag hade räknat med att vara hemma till halv 10) När jag ringde älsklingen vid strax före 11 så hade han just vaknat, vad har han blivit en för sjusovare? han är ju betydligt värre än mig..

Men ja, när jag väl kom hem så lade jag mig i sängen bredvid Jesper och pratade lite bara innan vi gick upp och ordnade lite lunch. Efter det lade vi oss i soffan och jag slocknade, jag var såå trött, kanske inte så konstigt eftersom att jag hade varit vaken sedan kl 4 typ. Så nu i eftermiddags sov jag några timmar vilket var väldigt gött, det behövde jag verkligen (fast jag är typ lika trött fortfarande) Sedan har vi kollat på ett par filmer idag också. Vi skulle ju egentligen gått ner på Torslandafestivalen men eftersom att det har varit sådant skitväder så hade vi ingen lust med det alls, så det fick vara i år. Så resten av denna dag har vi bara legat i soffan och tagit det väldigt lugnt.


Nu ska vi snart sätta oss och kolla på en film men först lite bilder.


 

Malins goda strasskakor 

Här hade cheesecaken börjat smälta


 

Och här hade den smält helt.


 

Här har vi dem, alla 58 platters dvs 232 hela mackor som vi gjorde imorse.Ojdå nu tog visst det här inlägget en timme att skriva, nu är ju klockan 20:40.

Shit vad det åskar ute nu, kanske borde stänga av internet.


Ha en fortsatt bra kväll alla bloggläsare! =)


//CarroEllen