CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

5 år på denna bloggen och experiment

Hejsan bloggen!

Idag firar denna bloggen 5 hela år =) Innan denna bloggen så hade jag ju flera andra, det var e-blogg men den lades ju ner och så skrev jag mycket i lunarbloggen förr också, just det ja, sedan hette ju denna bloggen tidigare bloggagratis innan den bytte namn till dagens bloggplatsen. Så ja, tänkte bara lägga upp två bilder på mig, en från 2009 när jag började skriva här och en från i somras.


   I veckan fick jag syn på ett klipp på facebook om vad som händer när man blandar coca cola och mjölk. Jag visade detta klippet för chefen på jobbet som sa direkt att det ville hon testa, så det gjorde vi igår. Jag tog lite bilder på det under dagen för att följa hur det såg ut efter ett tag, men det tog ju 6 timmar, men det var lite roligt att se vad som faktiskt hände. Jag kan säga att flaskan var oöppnad när vi började så det var ju inte mycket mjölk som gick i den flaskan, men det räckte ändå. Här kommer bilderna, skriver under de när de är tagna.            


 

Direkt efter att jag hade hällt i mjölken, det ser ju ut som ett stort islager längst upp. kl 7:38 

kl 10:15 

Kl 13:38


 

Kl 15:32


   


Coca cola innehåller fosforsyra som gör så att mjölkproteinet koagulerar och drar med sig all färg ur läsken.

Tycker du att det ser läskigt ut? Detta är inget märkligt eller farligt – det är precis vad som händer i din mage när du druckit mjölk och mjölken blandas med saltsyran i magsäcken…//CarroEllen