CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fredag 9/5

Godkväll bloggen!

Ja då var det fredag igen och ikväll är jag väldigt trött, vi har haft massor att göra på jobbet idag, kanske för att det har varit lite bättre väder.


Imorse läste jag på aftonbladet att inte ens hälften av oss 90-talister tänker rösta i EU-valet.

Jag är egentligen inte så förvånad, men innan jag säger något så måste jag säga att jag sjäv är VÄLDIGT dåligt insatt i politik överhuvudtaget. Men när jag fick mitt röstkort hemskickat i veckan så funderade jag direkt "men det är väl inte val än, det är väl inte förrän i höst?" och när jag såg att det stod för EU-valet så funderade jag direkt "vad är detta?" Jag har verkligen inte en aning om vad det är alls, visst jag har hört talats om det men jag hade inte en aning om att man röstade i/till det. Så om man nu då som tex jag inte har en aning om någonting, och inte ens har läst om det någonstans förrän nu, hur ska man då kunna rösta i det? Själv tycker jag inte heller det är ett dugg intressant, men på något sätt så kanske de man ska rösta på hade kunnat försöka få oss unga att bli lite mer intresserade. Jag har en känsla av att som det ser ut idag bland oss unga så är man antingen insatt en del eller inte alls, för jag vet att det finns 90-talister som är väl insatta i politiken, och jag tillhör den gruppen som inte är insatt i det alls. Sedan tror jag också att det beror på att man märker inte att så mycket händer som de pratar om, och det gör också att vi väljer att inte rösta.

Jag vet att vi gick igenom mycket om politiken i skolan, men det är sååå många årsen så jag kommer typ inte ihåg någonting, och tycker man inte det är intressant och politikerna tydligen inte lyckas få oss intresserade så betyder det att vi struntar i det. Jag är iaf sådan att om jag inte tycker något är intressant och ingen heller lyckas få mig intresserad, då bryr jag mig inte om det, även om jag kanske borde ibland... Det handlar inte om att vara lat utan om att inte vara intresserad.. Artikeln hittar ni härResten av denna kväll tillbringas i soffan framför tv:n med älskligen och bara ta det lugnt.


Ha en fortsatt bra kväll! =)


//CarroEllen