CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lax i dillsås

Godkväll bloggen!

Nu sitter jag i soffan med älsklingen och känner mig enormt trött, ja hela helgen var jag också väldigt trött, och i förmiddags kände jag mig verkligen som en zombie på jobbet, fattar inte hur jag kan vara så trött..


Ja nu är det bara några dagar kvar till älsklingen åker till fjällen, och jag hade gärna krupit ner i hans väska och åkt med, inte bara för att få vara med honom hela helgen utan för att få åka skidor också. Hmm.. Ne jag får stanna hemma ist.


I förra veckan gjorde vi en väldigt god maträtt här hemma som vi båda två fastnade för och gjorde det ytterligare en gång i lördags, lax i dillsås är det. Tänkte ge er receptet nu =)4 laxfiléer
2 knippen dill
Hummerfond
2 - 4 dl crème fraiche
2 - 3 dl grädde
1/2 - 1 fiskbuljongtärning
Salt
Peppar
PurjolökStek purjolöken. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, häll i lite först och smaka av så du får lagom smak. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop och smaka av igen.

Skär laxen i ganska stora tärningar och lägg i såsen. Låt puttra några minuter. Klipp i dillen och låt det koka ihop.

Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller ris.

Receptet funkar även med torsk eller kolja.
Ne nu ska jag nog faktiskt snart ta och lägga mig. Jag hoppas verkligen att resten av den här veckan kan gå fort, jag vill ha söndag fort då älsklingen kommer hem igen.

God natt!

//CarroEllen