CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Börjat med programmering

Hejsan bloggen!

Ja då har det gått en bit in på januari och än så länge är det höstväder ute, blåser mycket till och från och regnar väldigt ofta, typiskt höstväder. Men ja, till helgen pratar de ju om att vintern ska komma. Själv tycker jag att det skulle vara väldigt mysigt om det vill bli kallare nu och vinter på riktigt.


Ja vad har hänt sedan sist jag skrev här. I lördags kom syrran hit några timmar. Vi tog oss en sväng nere på torget för att köpa något för våra presentkort vi fick i julklapp. Nea var den enda som hittade lite saker. Sedan var vi och handlade lite mat och lagade mat här hemma alla tre, Jesper, Nea och jag, det var trevligt. Vi satt även och spelade lite spel och så, och kollade även på en film, kommer dock inte ihåg vad den hette, men en komedi.Jag har ju alltid varit intresserad av datorer och grejade mycket med det på olika sätt när jag var mindre. När jag skulle börja gymnasiet så ville jag så gärna gå någon linje inom datorer, men tyvärr fanns det inget som jag kunde söka till. Så ja, de senaste åren så har jag väl inte grejat lika mycket, av olika skäl antar jag. Förr satt jag liksom mer vid datorn och verkligen grejade och så men sedan internet har blivit så stort så är det mer det som drar, och då har det blivit mindre av att just greja med datorer. Men ja, just lite programmering har jag alltid också tyckt varit roligt, fast jag har aldrig lärt mig det så. Det var ju tex när man gjorde sitt "krypin" på lunar och även sin profil på kamrat så använde man ju html. Det var väldigt roligt. Och förra veckan så bestämde sig älsklingen för att han ville lära mig programmering mer. Jag tyckte det lät väldigt intressant så det har vi suttit med en hel del de senaste dagarna. De första två dagarna kände jag bara att jag ville ge upp, det var så svårt, det var rena grekiskan, men jag bet ihop och bestämde mig för att detta ska jag lära mig! så ja, nu efter några dagar så har jag börjat lära mig det litemer, fast Jesper sitter ju fortfarande bredvid och säger vad jag ska göra, så gör jag det och kollar igenom det sedan och ser vad det har gjort. Ganska roligt faktiskt. Nu till en början håller jag på att göra ett spel "sten, sax, påse" och är just nu på att göra utseendet, så vi får se hur det går, hur det blir när det blir klart =).


Ja det är väl typ det som har hänt sedan sist jag skrev här. Det är även ganska gött att komma tillbaka till jobbet nu på riktigt eller hur jag ska säga, jag har ju jobbat i mellandagarna, fast inte röda dagar men det har ändå varit ledigt så länge, så känns skönt att komma tillbaka till vardagsrutinerna igen, vrida tillbaka dygnsrytmen och så.


Ne nu är det snart dags att göra sig ordning innan jag drar mig till jobbet.

Ha en bra dag! =)

//CarroEllen