CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sjuk och kanske kryssning i sommar

Hejsan bloggen!

Ja då var det måndag igen och jag ligger nu hemma i sängen och är väldigt förkyld, näsan rinner, hostar och har feber, usch det var inte alls vad jag hade planerat denna veckan då älsklingen är borta. I lördags var vi ju i stan men jag var då väldigt trött hela dagen, hade typ ingen ork alls. Sedan i lördagskväll har jag typ legat utslagen i sängen eller soffan och varit helt väck verkligen, det är längesedan jag var såhär dålig, Malin trodde att det var för ett årsen.

Så idag skulle jag egentligen åkt till mamma och sovit där men det blir inget av det, hålla henne vaken hela natten för att jag hostar, njae.. Imorgon hoppas jag att jag är såpas bra så jag kan gå till jobbet, har ingen lust att vara hemma hela dagar mer. Så ja, imorgon ska jag i alla fall packa till onsdag då älsklingen kommer hem och jag åker ditut för att hjälpa honom att packa upp. På torsdag jobbar jag kväll, och ska sedan göra ett försök att åka ditut när jag har slutat jobbet.


Just det ja, för några dagar sedan så kollade jag på kryssningar igen. För er som inte vet det så kan jag säga att det rederiet som vi åkte med förra året, Classic international cruises gick i konkurs i december. Det var det enda rederiet som hade kryssningar från Göteborg (inte festkryssningar) där allt var på svenska bortsett från stor del av besättningen som pratade dålig engelska. Men alla menyer, dagsprogram, utflykter och allt sådant var på svenska. Det rederiet hade flera kryssningar som jag ville testa, till Skottland, Island & Spetsbergen och Nordkap.

De hade även en båt som låg och väntade på reparation i 1,5 år inann det stoppades då rederiets grundare dog förra våren. Den båten läste man då att den skulle vara klar denna sommaren och avgå från Göteborg. Eftersom att de gick i konkurs i december så slutade väl både Jesper och jag att hoppas att de båtarna skulle börja köra igen precis som förra sommaren.

I veckan läste jag bara av en ren slump att CIC hade blivit uppköpta av ett helt nytt rederi, även det portugisiskt. Detta nya rederi, Portuscales cruises, tog snabbt upp renoveringen av Funchal som båten heter och färdigställde den. Så redan i augusti i år så kommer just den båten att börja avgå från Göteborg med tre kryssningar under augusti och september. Så nu funderar älsklingen och jag på att kanske ta en kryssning i sommar. Men eftersom att det är ett helt nytt rederi så är det ju en del frågor. Den kryssningen som vi tänker isf är deras första, den går till Nordkap och är 12 dagar lång. Men just deras första kryssning känns väl sådär, det kan bli hur bra som helst, eller hur dåligt som helst, hur många hinner se detta nu och bokar redan för i sommar?

CIC var ett ganska populärt rederi. Deras båtar är helt annorlunda mot de andra rederierna som har väldigt stora båtar. Dessa båtar är ju ganska små vilket både Jesper och jag tycker är mysigt trots att man även går vilse på de.


Så ja, vi får se om vi tar en kryssning i sommar. Om vi gör det så måste jag flytta min semester, men det var det inga problem med, jag måste bara bestämma mig så fort som möjligt, det är ju trots allt bara 2 månader kvar.

Om ni vill läsa om kryssningarna så hittar ni de här


Ne nu är det kanske dags att äta lite lunch, inte för att jag direkt har någon matlust, men måste äta ändå.


Lägger upp två bilder på båten vi åkte med förra året, Arion, fast det nya rederiet har bytit namn på alla båtar utan på Funchal. Jag tror att Arion skulle heta Porto nu, men jag är inte helt säker.


 

Den lilla vita båten som ni ser är Arion som där ligger bredvid det stora kryssningsfartyget Rotterdam 

Här ligger Arion till kaj i Flåm


Ne, dags att gå upp och fixa lunch.


//CarroEllen