CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sälen

God morgon bloggen!

Ja nu vaknade jag upp hemma i Torslanda igen efter att ha varit en vecka i Sälen. Vi har haft det väldigt bra, både vädret och skidåkningen kunde inte ha varit bättre.


I onsdags åkte Malin och jag hundspann i två timmar. Det var väldigt mysigt. Alla vovvarna var så söta och glada och älskade att bli klappade. Både Malin och jag hittade varsin favorit, dock kommer jag inte ihåg vad min hette, minns bara att han hade ett dubbelnamn. Det är helt klart något ni borde testa på =)


Sista dagen var vädret sådär likaså skidåkningen. Det var ganska kallt, vi frös när vi åkte, det var molnigt och väldigt mycket folk i liftarna. Ja den dagen var en sådan dag som det var kö till de liftarna som det typ aldrig har varit kö till när vi har varit där de andra åren. Så den dagen valde vi att inte åka så mycket, vi var även väldigt trötta. Dagen innan hade vi nämligen åkt hela 36 åk, vi ville slå vårat rekord som var 27 för den veckan, och det lyckades vi ju med, vi ville även ta igen de åk som vi missade från onsdagen.

När vi hade ätit vår vanliga lunch som vi har ätit varje dag i en vecka, Malin har ätit renskav och jag köttfärssås, så bestämde vi oss för att ta transportliften bort till Tandådalen där Malins föräldrar hade ställt bilen. När vi kommer till den liften så var det väldigt lång kö. För er som inte vet det så är det en knapplift så det går ju inte direkt fort. Nästan just när vi ställde oss i kön så stannade liften. Den stod still ett antal minuter. Under de minutrarna hann kön bli betydligt längre. Vi förstod inte varför det var så himla lång kö till den liften, eller vi hade ju läst något om att det skulle vara något uppträdande i Tandå men vi hade totalt missat att det var något sådant stort. När liften startade igen och kön bara blev längre så sa jag till Malin att nu kommer det snart skotrar så man kan tolka. Och just precis, efter bara ett par minuter så kom det två stycken, just när vi hade gått på liften.

För två årsen fick vi tolka efter skoter då det också var sådan lång kö till samma lift, men vi var överens om att det gör vi aldrig om. Den gången vi gjorde det så åkte vi typ i skogen, det var massor av saker som stack upp och väldigt jobbigt att hålla sig kvar i snöret, så vi höll oss till liften. Den liften är ju uppdelad i tre olika. I fredags körde bara skotrarna en lift och lämnade alla vid nästa. Då sa jag samma sak till Malin igen, att nu kommer det snart fler skotrar, och rätt vad det är så kommer det tre stycken. Vi valde fortfarande att hålla oss till liften, för när väl skotrarna kom så gick ju typ alla ur kön till liften. När vi kom till den sista liften som typ bara är upp för en backe i Tandå så var det hur lång kö som helst till den. Kön ringlade sig under den andra liften så där stod en person och tog liften för att ingen skulle få den i huvudet. Just när vi ställde oss i kön till sista liften så stannade den. Den stod still i säkert 10-15 min. Så vi valde att gå den sista biten.

Väl däruppe så såg vi en scen och hur mycket folk som helst. Det visade sig att det var världens största utomhusafterski just då. Så det förklarade ju varför det var så himla mycket folk. Vi lyckades tyvärr komma när uppträdandena var slut. Men vi stod där en stund ändå. Malin smsade sina föräldrar för att höra var de var någonstans, de åkte längd hela dagen. Hon skrev att vi var i Tandå nu och att det var kaos där. När vi träffade hennes föräldrar lite senare så fick vi alla oss ett gott skratt, hon hade inte skrivit att det var kaos, utan att det var koas, haha herregud vad vi skrattade åt det.

Ne någon mer skidåkning blev det inte den dagen. Sista åket vi gjorde var då innan vi tog transportliften.


Den kvällen började vi packa och vi lade oss tidigt, i alla fall Malin och jag som var så trötta hela dagen.


Tack Malin och alla andra som var med för en väldigt trevlig och härlig vecka med underbar skidåkning! =)Första kvällen när vi tog en liten promenad 

Hundspannet


   

En kväll var vi och åt på Lammet och Grisen


Ne nu är det dags att gå upp och äta frukost.


//CarroEllen