CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som varit

Hejsan bloggen!

Ja nu är det endast några timmar kvar av 2012 och jag tänkte nu skriva lite om två stora saker som har hänt i mitt liv under 2012.


Det första är då när Malin och jag flyttade ihop. Det hade vi ju pratat om i flera års tid och äntligen blev det verklighet.

Vi har haft och har det väldigt bra hemma. Vi lagar en del mat samtidigt som vi är väldigt trötta och ändå peppar varandra. Jesper är ju en del hos oss också eftersom att Malin är iväg så många kvällar i veckan och dansar.

År 2013 hoppas jag att Malin och jag kan umgås mer igen, som vi gjorde innan vi bodde ihop.


Det andra stora som har hänt i mitt liv i år är min allra första riktiga semester som inte är inom Sverige. Jesper och jag var ju på kryssning i Norges fjordar i somras. Och nej det var inte med den traditionella Hurtigruten som många har frågat, utan detta var med "Classic international cruises" Det var väldigt bra, betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig. Det enda som var lite problematiskt var väl att vi hade läst på flera ställen att kryssningen var anpassad för svenskar och all personal ombord pratade svenska. Jovisst, alla utrop var på svenska, likaså alla dagsprogram. Dock var det väldigt få i personalen som pratade svenska, och de som kunde prata engelska pratade typ lika dåligt som både Jesper och mig så det blev lite missförstånd ibland men det löste sig alltid, personalen var ju i alla fall trevliga trots att det var språksvårigheter.

Tyvärr fick vi för några dagar sedan veta att det rederiet inte gör några kryssningar från Göteborg under 2013 som vi hade sett fram emot så mycket. Jag kunde dock inte släppa det utan jag ville ta reda på varför det inte blir något i sommar. Efter ett tag hittade jag varför. Det rederiet har 4 båtar och vi åkte ju med deras minsta båt, Arion. Det första jag hittade var att under september så fick Arion avbryta en kryssning då fartyget beslagtogs pga obetalda räkningar. Så vi hade nog ganska tur, vi var bland de sista som åkte med Arion. Sedan hittade jag också att även de andra tre båtarna hade beslagtagits för liknande saker. Tyvärr hade tydligen grundaren till rederiet dött i maj i år, så det är väl antagligen efter det då som det inte har fungerat så bra då hans söner tog över rederiet.

Så ja, Jesper och jag följer utvecklingen där så gott vi kan och hoppas att de kommer på fötter igen och är åter tillbaka till Göteborg med sina härliga kryssningar under 2014.Ja det var väl en kort recension av vad som har hänt i mitt liv i år.

Året som väntar hoppas jag bjuder på fler roliga och trevliga händelser.


Ikväll ska Jesper och jag fira nyår med hans föräldrar, så vi har bakat en del, både chokladpaj och dumlegömmor. Tyvärr jobbar ju Malin ikväll, tråkigt att hon inte kunde vara med oss. Men ja, det kan ju inte alltid se samma ut var år.


Gott nytt år! =)

//CarroEllen