CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lite om hur kryssningen var

Godkväll bloggen!

Ja då var det åter snart onsdag igen och imorgon får vi hoppas att det blir lite mer att göra på jobbet än vad det har varit dessa två dagarna.


Jag har ju inte skrivit om hur vi hade det på kryssningen än så jag tänkte göra det lite kortfattat nu.


Under torsdagen då vi skulle åka så var det lite småkaos under förmiddagen här hemma. Två timmar innan vi skulle åka hemifrån så stod jag i duschen, jag var nästan klar när vattnet försvann. Jag valde att vänta några min för att se om det kom tillbaka, men det gjorde det inte. Jag ringde bostadsbolaget och frågade vad det var för något. Tydligen stod det en skylt i rondellen när man kommer in i detta området att vattnet skulle stängas av, men tydligen hade vår fastighetsskötare fått klart för sig att det inte skulle stängas av just här, men tydligen hade de gjort det ändå.

Då skulle Jesper duscha och vi hade en stor disk som skulle diskas. Lite småtur som vi hade ändå så satte de på vattnet igen 15 min innan vi skulle gå, och då blev det BRÅTTOM.. Jesper slängde sig in i duschen och jag som satt och åt hann inte äta upp allt utan valde att börja diska ist. Trots detta så hann vi precis till bussen ändå.


Väl i Frihamnen så tog Jesper lite kort på båten medans vi väntade på mamma som skulle komma och vinka av oss. När vi stod där bredvid båten och kollade på den så såg den så stor ut, eller den såg lagom stor ut. Men när vi var i Bergen så låg det en väldigt stort kryssningsfartyg bredvid oss och då kände vi oss väldigt små. Den lilla vita båten är "Lilla Arion på bara 118 m"


 


När klockan var 15 så avgick vi från Göteborg och satte kurs mot Norge och Geiranger. Den eftermiddagen var lite småsnurrig, man hittade väldigt dåligt på båten (vilket man gjorde de första dagarna) och så tog det ett par dagar innan man kom in i saker och ting. När man väl vande sig vid saker så kände man verkligen hur bra man faktiskt hade det. Frukosten stod serverad som Jesper och jag åt vid kvart i 9 varje morgon. Det var ägg i olika former, bacon, champinjoner, färsk frukt och melon, smörgåsar, kakor, flingor och lite annat. Lunchen åt vi vid strax efter 12 varje dag, eftermiddagskaffe vid 16 med smörgåsar och kakor, middagen vid 19:30 då alla på båten befann sig i restaurangen då man också skulle vara uppklädd. All mat var betydligt bättre än väntat, dock tycker jag att det iaf var ett par dagar så var inte lunchen någon jätte höjdare, men man åt ändå för man var hungrig. Konstigt nog var man hungrig vid varje mattillfälle, så svalt gjorde man verkligen inte. En sak som var lite jobbigt var att största delen av besättningen kunde ingen svenska, men som tur var (och som det står om deras kryssningar) så var alla dagsprogram och utrop på svenska alt. svenska och engelska. Så det var bra ändå.


Ställerna som vi besökte var Geiranger där det var väldigt fint, det finaste och trevligaste stället tycker jag.

Flåm som var Väldigt litet och en riktig turisthåla men ändå mysigt och Bergen. I Bergen gick vi på "Bryggen" och kollade på alla gamla sneda hus och några mysiga butiker och fiskemarknaden som jag trodde skulle vara större än vad den var. Men ja, vi hade det väldigt bra, jag ville tillbaka endast två dagar efter att vi hade kommit hem. Så ja, vi får väl se om det blir någon mer kryssning nästa år med de igen fast då någon annanstans.


Ja det var en liten beskrivning om hur vi har haft det. Tyvärr är klockan mycket nu och jag måste sova om jag ska orka upp till jobbet imorgon. Jag får lägga upp fler bilder någon annan dag och kanske även skriva mer om de olika ställerna =)


God natt!
//CarroEllen