God glutenfri rulltårta
Här kommer receptet på den rulltårtan som Malin och jag gjorde i söndags då det var nutelladagen. Vi gjorde med nutella på den men i receptet är det en väldigt god vaniljkräm.
Glutenfri rulltårta
Kakan
3 ägg
1.5 dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Krämen
200 g margarin
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och tillsätt det
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i ca 5 min i 250 grader.
3. Strö 1 msk socker på ett annat bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt kakan svalna något och
dra sedan försiktigt bort pappret. Låt kakan kallna.
4. Blanda krämen, bred den över kakan och rulla den. Lägg rultårtan i kylen en stund före servering.
Även om denna kaka står som glutenfri så är den minst lika god som en icke glutenfri om jag säger så! =)
Tyvärr fick vi ingen bild på när vi hade rullat ihop den.