CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Första advent och kaos i stormen

Godkväll bloggen!

Nu är jag äntligen hemma igen, idag tog det 2 timmar och 20 min att åka hem från älsklingen, med andra ord betydligt längre tid än vad det brukar. Jag kan ta hela historien från början.

Redan igår kväll varnade de för att åka ut till södra skärgården, så hela dagen idag har jag följt trafiken på internet.

När Jesper och resten av hans familj var iväg idag och spelade tennis så var jag med och var bollkalle, då hörde jag hur stormen tog i alltmer. När vi skulle gå hem så var det en väg där vi brukar gå som var översvämmad, Jesper som hade stövlar på sig kunde gå där, men inte vi andra. Så Jespers pappa och jag gick runt.

När vi hade varit hemma en stund så tog jag på mig ordentligt med kläder så gick vi en liten härlig blåsig och våt promenad ner till hamnen. Där skvätte det massor och det var väldigt högt vatten. Jesper ville gå ut på piren i hamnen och ja, där skvätte det ju inte så lite, vi blev genomblöta :P

När vi kom in igen så ville jag inget hellre än att ta mig en varm dusch, så det gjorde jag :P


Lite senare så satte jag mig vid datorn och läste att 17:40 färjan från Vrångö var inställd, just den färjan som jag nästan alltid tar. Så då blev det stressigt att hitta en annan resväg och en annan färja. Just då så hittar Jesper att det även står att älvsborgsbron är avstängd. Jag var beredd på det egentligen eftersom att jag vet att de stänger den om det blåser 30 m/s

Det slutade med att jag fick satsa på 17:10 färjan ist. När den färjan kom så var det bra högt vatten, och det var jobbigt att gå på den. När vi gick på den färjan så var det första att den skulle gå Vrångö-Donsö-Styrsö skäret- Saltholmen. När vi kom till skäret så ropade de ut att vi inte kunde lägga till på skäret för det var alldeles för högt vatten. Nästa besked var att vi skulle gå till Bratten ist. där en annan färja skulle komma och hämta dem som skulle vidare mot Kössö, Asperö östra och Saltholmen. När vi nästan var framme vid bratten så kom nästa information. Då var det nya besked. Då skulle en färja komma om 10 min och hämta oss som skulle vidare men att vi fick sitta kvar på färjan fram tills att de sa till att vi kunde gå av. Så bara färjan tog nästan 50 min idag.

När vi kom till Saltholmen så var det väldigt problematiskt att lägga till, det tog lång tid. När vi väl fick gå av så blåste det verkligen massor och skvätte jättemycket.

Väl på spårvagnen så ringde Malin när jag var vid Hagen, just då säger chauffören att det är strömlöst på någon sträcka så vi måste stå still vid hållplatserna. Efter några min åkte vi vidare. Eftersom att Älvsborgsbron var avstängd också så fick jag ju åka via centralen ist, och det tog tid. Så jag åkte från älsklingen 17:10 och var hemma 19:30


Som jag har sagt innan. Jag älskar stormar, det är så mysigt, men inte när det drabbar en själv :P


Nu är det dags att sova men först detta:


När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

 

 

 

Godnatt!

//CarroEllen