CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Skink- och grönsakspanna

I söndags gjorde Malin, Jesper och jag en riktigt god middag. Jag har gjort det massor av gånger men glömt lägga ut receptet här varje gång, så här kommer det.


Skink- och grönsakspanna

4 port.

 

300 g färsk skinka (jag brukar använda kassler)

2 röda paprikor

1 gul lök

1/4 vitkålshuvud (ca 300 g)

1 msk smör

100 g sockerärter

1 tsk salt

½ krm svartpeppar

1 dl mörk köttbuljong

2 dl mjölkprodukt, ev 2 tsk veemjöl

1 msk kinesisk soja

ca 1 ½ tsk riven färsk ingefära

 

Skär köttet i tunna strimlor. Strimla paprika, lök och vitkål.

Bryn köttet i smör. Salta och peppra.

Ta upp köttet och stek grönsakerna under omrörning.

Lägg tillbaka köttet. Tillsätt sockerärter, buljong, mjölkprodukt, soja och ingefära. Låt alltsammans koka några minuter.

 

Servera med ris.