Skink- och grönsakspanna
I söndags gjorde Malin, Jesper och jag en riktigt god middag. Jag har gjort det massor av gånger men glömt lägga ut receptet här varje gång, så här kommer det.
Skink- och grönsakspanna
4 port.
300 g färsk skinka (jag brukar använda kassler)
2 röda paprikor
1 gul lök
1/4 vitkålshuvud (ca 300 g)
1 msk smör
100 g sockerärter
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
1 dl mörk köttbuljong
2 dl mjölkprodukt, ev 2 tsk veemjöl
1 msk kinesisk soja
ca 1 ½ tsk riven färsk ingefära
Skär köttet i tunna strimlor. Strimla paprika, lök och vitkål.
Bryn köttet i smör. Salta och peppra.
Ta upp köttet och stek grönsakerna under omrörning.
Lägg tillbaka köttet. Tillsätt sockerärter, buljong, mjölkprodukt, soja och ingefära. Låt alltsammans koka några minuter.
Servera med ris.