CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Bo i Öckerö kommun eller inte


Bo i Öckerö kommun eller inteDe jag vill påverka med denna text är folk som har tänkt och vill flytta ut till Öckerö kommun.


Jag har bott i Öckerö kommun största delen av mitt liv, fram tills att jag flyttade med min familj till Hisingen.

Anledningen till att vi flyttade därifrån var bl.a för det tog så lång tid att ta sig till stan, skolan och jobbet, för att folk nästan aldrig kom och hälsade på och för att vi var så trötta på färjorna.

Nu när vi bor på Hisingen har vi mycket närmare till allt och alla och folk kommer mycket oftare och hälsar på.


Flyttar man ut till öarna och inte så många andra från släkten är där utifrån är risken stor att man inte blir accepterad, det tar oftast några generationer. Man kommer också så långt ifrån annat folk.


Många som pratar om att de vill flytta till öarna är oftast för den härliga naturen. Framför allt under sommaren, om det är badväder, då är det enda gången det är skönt att bo där. Så fort det är dåligt väder så finns det ingenting att göra där, eller det finns ju lite affärer i Hönö klova men de har inte öppet hela dagarna, annars får man åka den långa vägen in till stan, MEN om man vill det så får man oftast planera det dagen innan.

Om man kanske vill vara i stan en kväll och sedan åka hem och om man missar sista bussen på öarna så får man ju antingen ta sig en härlig promenad i nattens mörker om man inte kan ordna det på annat sätt. Bussarna i Öckerö kommun går inte så jätte ofta och det kan bli väldigt jobbigt. Färjorna går väldigt sällan framåt natten också.


Eftersom att alla känner alla på öarna och om någon har gjort t.ex något brottsligt så skyddar man alltid varandra, även om man vet vem det är så struntar man i det för det är kanske bara grannen eller någon annan man känner.


Det jag vill säga med denna text är flytta inte ut till Öckerö kommun om du inte vill riskera att bli ganska ensam, och komma långt ifrån allt och alla. Rykten som startas är svåra att stoppa, efter en kort tid vet alla om det.

// En f.d öbo